Milieubewustzijn zit in onze natuur

Onze belangrijkste grondstof is Polyetheen (PE) en dat is 100% recyclebaar. Al vanaf de start is het voor ons daarom heel gewoon dat we continu kijken naar hoe we uw producten zo duurzaam mogelijk kunnen produceren en hoe we uw producten optimaal kunnen hergebruiken. Want ook met het oog op duurzaamheid draait het om uw product.

Alle seinen op groen

Hoe je het ook wendt of keert, Roto-Art is altijd in beweging. Sinds kort zijn we gevestigd in een fijn nieuw pand met een hypermoderne productiehal. Daar zijn we heel blij mee. Omdat dit pand helemaal is gericht op onze eigen productietechnieken. We hebben zelf alle keuzes kunnen maken met het oog op een duurzaam resultaat. Met de ambitie om met onze huisvesting ver vóór 2050 Paris Proof te zijn.

 • Lange levensduur
  Onze producten gaan niet zo maar kapot. Rotatiegietproducten zijn sterk en slagvast, ze gaan jaren mee. En dat is precies waar het bij duurzaamheid om draait, toch?
 • Minimaal warmteverlies
  Onze ovens zijn voorzien van een Warmte-TerugWin-systeem. Er wordt zo min mogelijk warmte ingebracht om het LLDPE-poeder te smelten, daar wordt in detail op gestuurd. Ons resultaat: beduidend minder CO2-uitstoot.
 • Gezond werkklimaat
  We zorgen letterlijk voor een beter werkklimaat door uitgekiende luchtbehandelingstechniek.
 • Minimaal energieverbruik
  Onze rotatiegietmachines zijn uitgerust met de modernste besturing en warmtewisselaars, die samen zorgen voor een extra laag energieverbruik.
 • 100% recyclen
  Onze grondstof LLDPE is 100% recyclebaar! Is er iets mis met een product, dan gaan we het volledig hergebruiken. Met onze eigen shredder recyclen we al ons afval/uitval tot goed bruikbare grondstof.
 • Cradle-to-cradle
  Gebruikte producten kunnen gratis ingeleverd worden, zodat Roto-Art ze kan recyclen. Afvalstromen worden beperkt.

Maar dat is niet alles. We gaan zuinig om met álle materialen die we tijdens ons werk nodig hebben. Ook op kantoor. We werken aan zonne-energie. We scheiden afval. We komen als het even kan met de fiets naar ons werk. We hebben een laadstation voor elektrische auto’s op onze parkeerplaats. En dan nog: we zijn er nog niet. We kunnen en willen continu werken aan een beter klimaat. We zijn pas helemaal tevreden als alle seinen op groen staan!

Voor ons is het gebruik van
duurzame materialen en processen
geen keuze meer,
maar een absolute must.

Voor ons is het gebruik van duurzame materialen en processen geen keuze meer, maar een absolute must.