Milieubewustzijn zit in onze natuur

Onze belangrijkste grondstof is Polyetheen (PE) en dat is 100% recyclebaar. Al vanaf de start is het voor ons daarom heel gewoon dat we continu kijken naar hoe we uw producten zo duurzaam mogelijk kunnen produceren en hoe we uw producten optimaal kunnen hergebruiken. Want ook met het oog op duurzaamheid draait het om uw product.

Alle seinen op groen

Hoe je het ook wendt of keert, Roto-Art is altijd in beweging. We zijn gevestigd in een fijn nieuw pand met een hypermoderne productiehal. Daar zijn we heel blij mee. Omdat dit pand helemaal is gericht op onze eigen productietechnieken. We hebben zelf alle keuzes kunnen maken met het oog op een duurzaam resultaat. Met de ambitie om met onze huisvesting en productiehal ver vóór 2050 Paris Proof te zijn.

In onze ogen speelt het gebruik van waterstof daarbij een cruciale rol. Voor het maken van waterstof heb je alleen maar water en elektriciteit nodig. Die elektriciteit wekken wij op via de 1.600 zonnepanelen op ons dak. Wanneer je waterstof verbrandt, krijg je weer water terug. Je stoot dus geen afvalstoffen uit. Het is een schone brandstof, want bij verbranding komt alleen water(damp) vrij. Daardoor wordt ons productieproces nóg duurzamer. We geloven oprecht dat waterstof kan bijdragen aan het beperken van de opwarming van de aarde.

En dan nog: we zijn er nog niet. We kunnen en willen continu werken aan een beter klimaat. We zijn pas helemaal tevreden als alle seinen op groen staan!
 

Roto-Art Duurzaamheid Schone brandstof

100% waterstof als doel

De eerste van onze elf rotatiegietovens is al gekoppeld aan een waterstofinstallatie. Stap voor stap mengen we meer waterstof bij het aardgas waarmee onze machines verwarmd worden en toetsen we de resultaten. Met als ultieme doel: 100% waterstof voor al onze rotatiegietmachines!

Rot0-Art Duurzaamheid Minimaal energieverbruik

Minimaal energieverbruik

Onze rotatiegietmachines zijn uitgerust met de modernste besturing en warmtewisselaars, die samen zorgen voor een extra laag energieverbruik. 

Rot0-Art Duurzaamheid Minimaal warmteverlies

Minimaal warmteverlies

Onze ovens zijn voorzien van een Warmte-TerugWin-systeem. Er wordt zo min mogelijk warmte ingebracht om het LLDPE-poeder te smelten, daar wordt in detail op gestuurd. Ons resultaat: beduidend minder CO2-uitstoot.

Roto-Art Duurzaamheid 100% recyclen

100% recyclen

Onze grondstof LLDPE is 100% recyclebaar! Is er iets mis met een product, dan gaan we het volledig hergebruiken voor prachtige producten zoals bijvoorbeeld een design lamp of een complete voederbak, een tank, een elektrakast, een bloempot of een behuizing.

Roto-Art Duurzaamheid Cradle-to-cradle

Cradle-to-cradle

Gebruikte producten kunnen gratis ingeleverd worden, zodat Roto-Art ze kan recyclen. Met onze eigen shredder recyclen we ook al ons afval/uitval tot goed bruikbare grondstof. Afvalstromen worden beperkt.

Roto-Art Duurzaamheid Gezond werkklimaat

Gezond werkklimaat

En dat is niet alles. We zorgen door uitgekiende luchtbehandelingstechniek letterlijk voor een beter werkklimaat. We gaan zuinig om met álle materialen tijdens ons werk. Ook op kantoor. We scheiden afval. We komen als het even kan met de fiets naar ons werk en hebben een laadstation voor elektrische auto’s. 

Voor ons is het gebruik van
duurzame materialen en processen
geen keuze meer,
maar een absolute must.

Voor ons is het gebruik van duurzame materialen en processen geen keuze meer, maar een absolute must.